Home / TV / 2 1/2 Män – en storsuccé

Amerika producerar enormt mycket filmer och serier, en serie som är väldigt känd och välsedd är 2 ½ Men. Det allra första avsnittet av serien visades 22 september 2003 på CBS. Hittills så har det visats 7 säsonger i Sverige men i US A så har det visats 9 säsonger.

Handling

Serien handlar om alldagliga problem som Alan, Charlie och Jake försöker klara sig ifrån men ändå alltid hamnar i. Jake är Alans son liksom Judy är Jakes mamma, Judy och Alan har skilt sig. Alan försöker få tillbaka Judy lite smidigt men klumpig som han är så misslyckas han varje gång. Charlie som är Alans bror äger huset vid stranden där han, Alan och Jake bor.

Karaktärerna

Charlie jobbar som en sångskrivare för barnreklamer, han är rik och har nya tjejer varje dag. Alan är inte speciellt rik eftersom han skilde sig från sin fru, har aldrig några tjejer hemma. Charlie gifte sig senare med Rose som han sen var otrogen mot och därför puttade Rose Charlie framför ett tåg. Alan ärver då huset men har inte råd så han måste sälja det. Då träffar han på miljardären Walden Schmidt som vill köpa huset och låta Alan bo kvar med sin son.

Motgångar bakom kulisserna

I varje säsong så finns det 24 avsnitt förutom i säsong 5 där det bara blev 19 avsnitt på grund av strejken hos Hollywoods manusförfattare, sen förkortades även säsong 7 till 22 avsnitt eftersom Charlie Sheen hade juridiska problem i samband med anklagelser om att han hade misshandlat sin fru. Dessutom så förkortades även säsong 8 till 16 avsnitt för att Charlie Sheens tillstånd och hans uttalanden om producenten resulterade i att han blev avskedad från serien.

Efter att ha lämnat serien har Sheen genomgått en rehabilitering för alkoholiserade.