Home / Allmänt / Illegal streaming växer

Betaltjänsterna växer sig allt starkare, men när det kommer till den illegala streamingen så är det även något som växer.

Filmer från film2home, Netflix, HBO eller andra betalsajter har alltid levt med konkurrensen från gratissajterna som på illegal väg sprider underhållning. En underhållning i inte lika bra kvalitet, men som många ändå väljer att titta på.  The Pirate bay kan nu ha fått konkurrens från nya Swefilmer.com och med största sannolikhet så kommer det även att dyka upp fler nya sajter som tävlar om att få vårt intresse.

Från fildelning till streaming

Förr talades det mycket om fildelningstjänster och nu har man lämnat biten med att ladda ner filmerna och tv-serierna till att istället streama dem. Så, istället för att man laddar ner en fil så väljer man att strömma den så att den spelas upp direkt. Detta är något som fått den stora filmbranschen att bli röda av ilska då man inte funnit ett bra knep att stoppa detta på. Daniel Westman som jobbar på Institutet för rättsinformation med att detta kan vara en reaktion på de domar som kommit mot fildelare.

Swefilms toppar Google

Ser man till vad vi sökt mest på under 2012 så hamnar Swefilms som nummer tre på deras trendlista över sökningar. De har även nästan 100 000 likes på Facebook. Så länge det inte är olagligt och man funnit ett bättre sätt så kommer streamingsiterna bara att växa sig större och om flera år framöver kommer det vara en lika självklarhet som att köpa en film. Vad man borde göra är att se mer på hur Spotify har lyckats. För det förekommer inte lika många olagliga nerladdningar inom musik som det gör med film.

Vad man bör beakta är vilken typ av person man vill vara och stå fast vid det. Känner man att man vill stötta filmindustrin för att man älskar film så är det en självklarhet att man ska besöka biograferna, handla hyrfilmer eller kanske enklare bli medlem i någon betalsajt där man får tillgång till ett stort utbud av filmer.