Home / TV / MacGyver har tappat stinget

Kommer ni ihåg MacGyver, tv-serien om killen som kunde störa ut ett larm med en trasig freestyle och dyrka upp ett kassaskåp med ett gem? Det är många som inte kan glömma bort honom, efter att ha sett serien som bar hans efternamn i unga år.

Det som gör att man minns MacGyver är just att han alltid hittade grejerna han behövde, i varje avsnitt. När han var inlåst på en vind lyckades han bygga en harpunkanon, som sköt iväg en lina som han kunde glida ut från vinden på. Och han byggde kanonen av saker han hittade på vinden!

Misslyckande i verkligheten

Man ska aldrig tro att en skådespelare är som den karaktär han eller hon spelar, men man vill ju lätt tro att något av det som MacGyver lyckades med faktiskt skulle gå att göra i verkligheten. Därför hoppas man också att skådespelaren bakom rollen, Richard Dean Anderson, skulle ha lärt sig något om vardagsfix under sina sju år i serien. Men det verkar han inte ha gjort.

Brittiska tidningen Daily Mail rapporterade nyligen att Anderson fått fel på sin bil i Malibu i Kalifornien, och även om han öppnade motorhuven verkar han inte ha haft någon aning om vad han skulle göra för att komma till rätta med problemet. Så han fick snällt vänta på en bärgare.

Man kan fråga sig vad MacGyver skulle ha gjort i samma situation. Han hade antagligen plockat fram sin schweiziska armékniv och lossat på två skruvar under huven. Sedan hade han hittat ett gem på marken som han hade fäst under skruvarna, och vips hade bilen funkat igen. Se bara på det här klippet!