Home / TV / Problem med tv4play

Tv4 är tv-kanalen som sänder tittarnas favoritprogram, nämligen Idol vilket de även gör via sin internetbaserade play-app tv4play – men den har verkligen inte fungerat som den ska och nu kritiseras kanalen för sina problem med play-appen.

idol-larnstromTv4 är kanalen som både visar landslagsfotbollen i år och andra program live, både via vanliga tv-kanalen och via sin play-app. Men det är inte alltid detta går som det är tänkt och det var något som stod väldigt tydligt under sändningarna av Idol via appen – mitt under de mest spännande sekvenserna av fredagsfinalen så havererade hela appen och tittarna snuvades på upplösningen. Detta är nu något som lett till massiv tittarkritik mot kanalen och främst deras play-app, skriver Expressen. Och till tidningen säger bland annat kanalens presschef att han ber om ursäkt å kanalens vägnar samtidigt som han också beklagar det inträffade.

Inte snabba på att lösa strulet

Vad som förmodligen upprörde play-publiken ytterligare var att det inte enbart var Idol-programmet som drabbades, även andra program via appen gick inte att komma åt. På sociala medier var det till exempel flera som beklagade sig och skrev om hur man till exempel var tvungen att logga in för att se vissa program – något man inte behövt göra tidigare. Men den största kritiken kom nog av en enda sak: kanalen var inte snabba nog på att åtgärda problemen med appen. På sin twitter bad kanalen om ursäkt och sa att deras tekniker var på bollen, men en lösning verkade inte komma och tittarna snuvades alltså både på Idolupplösningen och andra program för kvällen i fråga. Vad man dock kunnat konstateras är att det hela berodde på att play-appen överbelastats på grund av högt tryck, något som inte är förvånande gällande fredagarna då tittarfavorit-programmet Idol sänder sina finaler. Därför får vi hoppas att man lyckats lösa de tekniska problemen fram till kommande fredag då idolerna ställer sig och tävlar mot varandra igen.

Här kan du se hela presskonferensen när nya Idol-juryn presenterades: