Home / TV / Så hittar du aktuella sportsändningar

Som sportintresserad kan det vara svårt att hålla reda på alla sändningar och kanaler. Det är många kanaler som slåss om rättigheterna för olika sportevenemang och ligor. Fortsätt läs om du vill veta hur du enklast kan hålla koll på aktuella sportsändningar.

Ett av de smidigaste sätten är att gå in på TVSporten.nu på din dator eller mobil. Där ser du alla dagens sportsändningar, vilken tid de börjar och i vilken kanal de sänds. Matcherna är även uppdelade efter sport så du enkelt kan hitta det söker. Du ser inte bara dagens matcher utan kan även bläddra framåt i tiden. Normalt kan du se cirka 10 dagar framåt i tiden.

Dessa sporter är de populäraste

Det finns vissa sporter som drar större publik och därför får mer TV-tid. Det är bland annat fotboll, ishockey och tennis. Många gånger har dessa sporter en anrik historia och engagerar många. Sändningarna styrs också av svenska framgångar. Om det går bra för ett svenskt landslag eller en svensk spelare brukar det också locka tittare. Några exempel på sporter där Sverige normalt sett är väldigt bra är:

  • Friidrott
  • Motorsport
  • Hästhoppning

Vissa sporter brukar också få mer TV-tid och uppmärksamhet vid mästerskap som OS och VM. Då brukar det normalt vara en eller två TV-kanaler som delar på alla sändningar. Då brukar det även vara matcher eller events varje dag. Därför är det bra med ett enkelt sätt att kolla TV-tiderna. Många mästerskap går under sommaren då man kan vara upptagen med mycket annat på dagarna.

Se sportsändningarna var du än befinner dig

Om du följer sporten med stort intresse kan det vara skönt att alltid ha tillgång till de senaste TV-sändningarna. När du befinner dig på resande fot kan du bara ta fram mobilen och se när en sändning börjar. Då kan du följa ditt lag och din sport även om du är på semester eller när du inte är hemma av andra anledningar. Många gånger kan du även se aktuellt odds på matchen om du även skulle vilja betta samtidigt. Det brukar vara väldigt spännande att se matcherna live om du samtidigt har spelat på dem.

Håll ögonen på dessa kommande sporthändelser

I nuläget är det mycket fokus på slutspel och avslutning av diverse ligor. Det ska bland annat utses en vinnare i ligor som Premier League, Serie A och La Liga. I vissa ligor är det fortfarande väldigt jämnt medan andra är avgjorda sedan länge. I Premier League är det till exempel en öppen kamp mellan Arsenal och Manchester City. I skrivande stund leder med Arsenal med ynka två poäng, men det kan snabbt ändra sig.

I Sverige har det också skett en del avgöranden. Växjö Lakers säkrade sitt fjärde SM-guld i ishockey vilket firades på allra bästa sätt i hemstaden. I handbollen har vi kommit fram till semifinalerna och där är det väldigt öppet. Finalen kommer att avgöras i bäst av fem matcher så vi står inför en rafflande upplösning. Du kan följa matcherna på TV om du skulle vilja.