Home / TV / TV4 visar landslagsfotbollen

Den som vill följa svensk landslagsfotboll de närmsta åren bör ha en teve som visar kanalen TV4. Kanalen har nämligen tecknat ett historiskt avtal och får bjuda på all landslagsfotboll under en fyraårig period.

5220286-fotboll

I Aftonbladet kan man läsa att Kanal 5 förlorar sändningsrättigheterna till den svenska landslagsfotbollen. Det är nämligen så att TV4 har köpt alla landskamper från och med hösten 2018 ända fram till VM 2022. I de här rättigheterna ingår EM-kval, VM-kval och även den nya turneringen UEFA Nations League som kommer att ersätta de träningsmatcher som är sportsligt oviktiga. Det här nya avtalet omfattar totalt över 1 000 matcher där vissa matcher visas i TV4 och andra i TV12 och på C More.

Historiska rättigheter

Det här nya avtalet som TV4 signat är det första som UEFA lagt upp på det här sättet. Tidigare har man aldrig samlat landslagets samtliga kval-, förberedelse- och träningsmatcher i en rättighet, skriver Fotbollskanalen. Vill man alltså hänga med i det blågula fotbollsspelet de kommande åren är det alltså TV4 man bör vända sig till. Och att köpa någon form av abonnemang på C More kan också vara bra eftersom man då kan hålla full koll. Kombinerar man tv-tittandet med bra koll på Unibet odds på fotboll kan det innebära en fotbollssäsong med mycket spänning och kanske till och med en hel del pengar i plånboken.

Visar även Allsvenskan

Den som vill se Allsvenskan i stället bör också vända sig till TV4. Det är nämligen så att TV4 är den kanal som visar flest Allsvenska matcher och de brukar även vara den kanal som får sända de sista matcherna. Åtminstone var det så förra året när Malmö FF mötte IFK Norrköping i avgörandet.

”Allsvenskan är glödhet och allt talar för att sista omgången blir en klassisk nagelbitare. Med det trycket känns det toppen att låta även TV4:s tittare ta del av Malmö FF mot IFK Norrköping.” Läs mer.